top of page
Search
  • Writer's pictureORNITOLOSKI LABORATORIJ

Akcija "Spasimo golubove" DZPPP "ORNITOLOŠKI LABORATORIJ" otpočela

Kako bi zaštitili golubove i skrenuli pozornost na problematiku vezanu za nedovoljnu educiranost, članovi Društva za zaštitu pomoć i proučavanje ptica "Ornitološki laboratorij" izvršili su ornitološki monitoring tržnice na Savici. Time je otpočela jednogodišnja akcija udruge naziva"Spasimo golubove" koja bi imala za cilj, sklanjanje golubova koji su ostali razdvojeni od roditelja, zbog postavljanja mreža koje zatvaraju krovne ulaze na tržnicu.


Mreže su postavljene iz higijenskih razloga što je sasvim razumljivo, ali pri tome nadležni za obavljanje ove djelatnosti nisu prije postavljanja mreža, kontaktirali ornitološku udrugu koja bi onda regulirala i mlade golubove kojih je u to doba bilo na tržnici.


Kako je to česta pojava i po ostalim Zagrebačkim tržnicama, udruga Dzppp "Ornitološki Laboratorij" osmislila je akciju spašavanja golubova koji su ostali razdvojeni od svojih roditelja. Kako ne postoji način da roditelji i dalje hrane svoje mlade, takvi mladi golubovi biti će spašeni i othranjeni od strane Dzppp "Ornitološki laboratorij" te pušteni kao odrasle mlade ptice natrag u stanište. Time bi se golubovi zaštitili i osigurao stabilan broj jedinki u staništu u kojem obitavaju.



bottom of page